Auteur / arbeidsmarktcommunicatie en employer branding

Auteur arbeidsmarktcommunicatie en employer brandingSinds 2002 schrijft Martijn Hemminga al over arbeidsmarktcommunicatie. Gestart met Amcinfo.nl, kwamen hier later nog veel meer sites bij. Van Vacatureteksten.info tot Recruitmentsystemen.nl. Van WervingindeZorg.nl tot Interne-communicatie.info. Sinds 2008 is Martijn ook mede-uitgever van vakblad Werf& waar hij ook veel voor heeft geschreven. In 2012 verscheen het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand waar hij co-auteur van is.

Het Nieuwe Employer Brand

Het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand biedt (arbeidsmarkt)communicatieprofessionals, HRM’ers, recruiters en werkgevers bouwstenen om succesvol aan de slag te gaan met employer branding. Van authentieke en onderscheidende positionering tot intern draagvlak. Aan de hand van een nieuwe definitie, een stappenplan, tientallen voorbeelden en ken- en stuurgetallen wordt u meegenomen in de huidige wereld van het werkgeversmerk. Het boek is genomineerd voor Managementboek van het jaar 2013.

CommunicatieMedia

Onder de naam CommunicatieMedia heeft Martijn een netwerk van sites opgezet waar hij en ook gastauteurs hun kennis delen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, werving en communicatie. Maandelijks bezoeken meer dan 13.000 unieke bezoekers de sites in het netwerk: Amcinfo.nl, Communicatiecoach.com, Interne-communicatie.info, Communicatieplan.info, HRMagenda.nl, Vacatureteksten.info, Recruitmentsites.info, Recruitmentsystemen.nl en Referral-recruitment.eu.

Columns & rubrieken

Martijn schrijft en schreef voor verschillende media over arbeidsmarktcommunicatie en werving. In 2011 en 2012 was hij columnist voor NRC Carrière. En sinds 2010 schrijft hij ook columns voor BSL Springer, uitgever van o.a. Skipr en Medischebanenbank.nl. Vanaf de oprichting van Werf&, vakblad over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment, tot en met 2012 was hij als redactielid betrokken bij 21 kwartaalnummers. Onder meer schreef Martijn de how to’s (praktische checklists) en deed hij interviews met inspirerende werkgevers.

Amcexpert.nl

Eén plek waar u als werkgever alle denkbare tools, checklists en artikelen kunt vinden op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met dit idee is in april 2013 de kennisbank Amcexpert.nl gelanceerd door Martijn. Als werkgever kunt u hier een abonnement opnemen om 24×7 toegang te hebben tot uiteindelijk vele honderden praktische documenten op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en werving. Naast kennisbank bevat Amcexpert.nl ook een adviesdesk waar werkgevers  zich op afstand (e-mail, telefoon, Skype) kunnen laten adviseren door Martijn.